Rabu, 20 November 2013

What is lactose intolerance?

Lactose intolerance is the inability or insufficient ability to digest lactose, a sugar found in milk and milk products. Lactose intolerance is caused by a deficiency of the enzyme lactase, which is produced by the cells lining the small intestine. Lactase breaks down lactose into two simpler forms of sugar called glucose and galactose, which are then absorbed into the bloodstream.
 ( Intoleransi laktosa adalah ketidakupayaan atau keupayaan yang tidak mencukupi untuk mencerna laktosa, sejenis gula yang terdapat dalam susu dan produk susu. Intoleransi laktosa adalah disebabkan oleh kekurangan enzim laktase yang dihasilkan oleh sel-sel lapisan usus kecil. Laktase memecahkan laktosa kepada dua bentuk mudah gula yang dipanggil glukosa dan galaktosa, yang kemudiannya diserap ke dalam aliran darah )
Drawing of the digestive tract. The stomach, liver, large intestine, small intestine, appendix, and anus are labeled.
The digestive tract.
( Saluran pencernaan. )

Not all people with lactase deficiency have digestive symptoms, but those who do may have lactose intolerance. Most people with lactose intolerance can tolerate some amount of lactose in their diet.
People sometimes confuse lactose intolerance with cow milk allergy. Milk allergy is a reaction by the body's immune system to one or more milk proteins and can be life threatening when just a small amount of milk or milk product is consumed. Milk allergy most commonly appears in the first year of life, while lactose intolerance occurs more often in adulthood.

( Tidak semua orang dengan kekurangan laktase mempunyai gejala pencernaan, tetapi orang-orang yang mungkin mempunyai intoleransi laktosa. Kebanyakan orang yang tidak toleran laktosa boleh bertolak ansur dengan beberapa jumlah laktosa dalam diet mereka.

Orang kadang-kadang mengelirukan intoleransi laktosa dengan alahan susu lembu. Alahan susu adalah tindak balas oleh sistem imun badan untuk satu atau lebih protein susu dan boleh mengancam nyawa apabila hanya sedikit susu atau hasil susu dimakan. Alahan susu biasanya muncul pada tahun pertama kehidupan, manakala intoleransi laktosa berlaku lebih kerap dalam dewasa.)

Source :  NDDIC

Tiada ulasan:

Catat Ulasan